Longyearbyen lokalstyre

Er du på jakt etter en av Norges mest spennende og unike topplederjobber?

Longyearbyen lokalstyre søker administrasjonssjef (kommunedirektør)

Svalbard er ikke bare en naturskjønn, arktisk øygruppe av stor geopolitisk interesse. Med Longyearbyen som administrativt senter, er det også en kulturell smeltedigel hvor mer enn 50 nasjoner er representert blant øygruppas ca. 2900 innbyggere. Longyearbyen er et moderne tettsted med et godt tjenestetilbud med bla. full barnehagedekning, svømme-/idrettshall og et variert forenings-, idretts- og kulturliv. Næringslivet er mangfoldig, og først og fremst basert på hovedpilarene kull, reiseliv, forskning og undervisning, romrelatert virksomhet samt arktisk logistikk. Det er stor nasjonal og internasjonal interesse rundt virksomheten på Svalbard.

Longyearbyen lokalstyre
Longyearbyen lokalstyre er det lokale folkevalgte organet i Longyearbyen. Det håndterer det lokale selvstyret innenfor Svalbardlovens rammer og styres etter tilsvarende regelverk som for kommunene. Den norske regjeringen har lagt til grunn at Longyearbyen skal være et robust lokalsamfunn, men den skal ikke være et livsløpssamfunn, eller ha et tjenestetilbud på nivå med fastlandskommuner. Longyearbyen lokalstyre har oppgaver som ligner på de en kommune på fastlandet har, med unntak av helse- og omsorgstjenester. Inntektene kommer direkte over statsbudsjettet. Dette innebærer bla. tett samhandling med polaravdelingen i Justisdepartementet.

Det folkevalgte organet i Longyearbyen lokalstyre benevnes "Lokalstyret" og består av 15 medlemmer under ledelse av lokalstyreleder. Lokalbefolkningen har medbestemmelsesrett på viktige områder som samfunns- og arealplanlegging, infrastruktur, næringsutvikling og oppvekstsvilkår. Lokalstyret har ikke ansvar for helsetjenester eller eldreomsorg da disse tjenestene ikke tilbys lokalt.

Den administrative delen er organisert etter en tonivåmodell. På nivå én er administrasjonssjef, sektorsjef oppvekst og kultur, sektorsjef samfunnsutvikling og stabssjef. Nivå to består av stab og 11 resultatenheter fordelt på to sektorer. Sektor Oppvekst og kultur omfatter enhetene: Longyearbyen skole, Kultur og Idrett, Barn og unge og Longyearbyen barnehager. Sektor Samfunnsutvikling består av enhetene: Eiendom, Brann og redning, Plan og utvikling, Longyearbyen havn og Tekniske tjenester. Under Stab og støttefunksjoner ligger: Personal og organisasjon, Økonomi, Prosjektstab samt støttefunksjoner som IKT, juridisk rådgivning, kommunikasjon, kvalitet og beredskap i tillegg til politisk sekretariat.

Virksomheten har et brutto årsbudsjett på ca. 460 mill. og sysselsetter i overkant av 150 årsverk.

Utfordringsbildet for Longyearbyen lokalstyre er i første rekke knyttet til omstillingen av samfunnet som følge av endret befolkningssammensetning, endring i næringsstruktur, omlegging av energiforsyningen og transformasjon av bebyggelse og infrastruktur. Endrede rammebetingelser og ikke minst utfordringer knyttet til klimaendringer påvirker også lokalstyrets arbeid.

Oppgaver og ansvar
Som administrasjonssjef vil du være øverste administrative leder for Longyearbyen lokalstyre. Dette er en utfordrende og spennende rolle der du får muligheten til å påvirke både lokale forhold og nasjonal politikk. Du vil jobbe tett med politikere, lokalsamfunnet, næringslivet, departement og forskningsmiljøer for å sikre en bærekraftig utvikling på Svalbard. Klimaendringer og geopolitiske forhold gjør også sikkerhets- og beredskapsarbeid til sentrale oppgaver.

Du vil ha et overordnet ansvar for oppfølging av administrasjon og økonomi og ha en viktig støttende og koordinerende funksjon på tvers av sektorer og enheter.

En viktig del av administrasjonssjefens rolle vil være å legge til rette for gode prosesser knyttet til økonomi- og handlingsplaner, budsjett, regnskap og anskaffelser. Du vil også ha det overordnede ansvaret for personalpolitikk, HMS og deler av den lokale beredskapen.

Du vil jobbe tett opp mot lokalstyrelederen og de andre folkevalgte og ha bred dialog lokalt og nasjonalt. Det å være en tilrettelegger for god samhandling, ikke minst mellom politikk og administrasjon, vil være avgjørende for å lykkes i stillingen. God innbyggerinvolvering og etablering av gode arenaer for utvikling og samskaping vil også stå sentralt i stillingen.

Dette er en variert og utfordrende jobb hvor du vil måtte jobbe både på strategisk og operativt nivå. Som i kommuner på fastlandet, er det behov for å gjennomføre omstillings- og endringsprosesser for å sikre gode løsninger for innbyggerne, økonomisk balanse og bærekraftig utvikling. En viktig del av arbeidet vil også gå ut på å sikre gode tjenester for innbyggerne gjennom effektive arbeidsprosesser, løpende kvalitetsforbedring og tverrfaglig samhandling.

Som administrasjonssjef vil du også ha en viktig rolle i arbeidet med å skape god dialog og bygge tillit internt og eksternt.

Kontaktinformasjon
For nærmere informasjon om stillingen kontakt Lokalstyreleder Terje Aunevik, 901 000 32 eller våre rådgivere i Skagerak Consulting, May-Britt Nordli, 913 04 874 eller Tom R. Gogstad, 951 75 241.

For fullstendig utlysningstekst og søknad se : https://skc.no/stilling/longyearbyen-lokalstyre-soker-administrasjonssjef-kommunedirektor/

 

 

Del på:

Fylke:

  • Svalbard

Jobbtype:

Fast

Heltid/Deltid:

Heltid

Arbeidstid:

Dag

Søknadsfrist:

23.09.2024

Arbeidssted:

LONGYEARBYEN

Kontaktpersoner:

Terje Aunevik

mob: +47 901 000 32

Adresse:

Næringsbygget 9171 Longyearbyen

Kart: